Veel viburnumstruiken worden sneeuwbal genoemd. Ze hebben dan grote witte bollen, maar er zijn ook viburnumstruiken met schermvormige bloemen en andere kleuren. Meestal roze of combinatie roze wit.

Viburnum (Sneeuwbal) in ons assortiment:

Viburnum 'Eskimo'

Sterke sneeuwbal. Bloeit in het voorjaar met witte bloemen. Hoogte 125-150 cm. Goed winterhard. Half wintergroen.  

Viburnum bodnantense 'Dawn'

Bloeit van december tot februari met rose bloemen op sterk opgaande takken. Bladverliezend. Na de bloei komt het blad. Kan goed solitair. 

Viburnum burkwoodii

Sterke sneeuwbal. Geurende bloemen in het voorjaar. Bloem begint licht roze en kleurt later in seizoen naar wit. Kan solitair of als brede haag geplant worden. Hoogte ongeveer 2 meter. Half-groenblijvend in de winter. 

Viburnum burkwoodii 'Anne Russell'

Bladverliezende, bossige struik met geurende bolbloemen in het voorjaar. Lage soort, hoogte 125 cm.. De bloemkleur is zalm/wit. Deze plant is zeer winterhard. 

Viburnum burkwoodii 'Mohawk'

Deze viburnum bloeit in april met geurende lichtroze met witte bloemen. Hoogte 2 meter. Houdt van zon en vocht.
In de herfst een mooie herfstkleur, in de winter bladverliezend. 

Viburnum opulus 'Roseum'

Van de vele Viburnums is dit de echte sneewbal. In het voorjaar zeer rijk bloeiend met mooie witte bollen. Verdraagt vrij veel vocht!! Terugsnoeien na de bloei voor een compacte struik, kan anders 2-3 meter hoog worden. Bladverliezend in de winter. 

Viburnum plicatum 'Watanabe'

Japanse sneeuwbal. Dit is een breedgroeiende sneeuwbal. Hoogte tot ca. 150 cm. Na de bloei kan de struik worden gesnoeid. Bloeit met witte platte bloemen van mei tot en met oktober.
Standplaats: zon of halfschaduw.

Viburnum tinus

De Viburnum tinus is bladhoudend. Bloeit
van september tot en met mei met witte bloemen. Krijgt na de bloei blauwe bessen. Wordt meestal niet veel hoger dan 1 meter. 

Viburnum tinus 'Lisa Rose'

Groenblijvende plant die in de wintermaanden bloeit. Vanaf augustus bloemknoppen zichtbaar, uit de donkerroze knoppen komen witte bloempjes van oktober tot eind april. Na de bloei bessen. Lichte plaats, kan ook in de schaduw. Hoogte: ongeveer 125 cm.

Viburnum tinus 'Spirit'

De Viburnum tinus 'Spirit' is een groenblijvende heester welke bloeit met witte bloemen van september tot mei. Krijgt na de bloei blauwe bessen. Wordt ongeveer 1 meter hoog. Planten in potgrond.