Bolbomen passen in iedere tuin. Ze nemen vaak minder ruimte in dan gewone bomen door de compactere groeiwijze.

Bolbomen in ons assortiment:

Acer campestre ‘Nanum’

Deze esdoorn vormt een bolboom. Het is een kleinere boom. Kan zowel in de zon als halfschaduw. Snoeien is niet nodig. 
Zeer winterhard.

Acer platanoides 'Crimson Sentry'

Deze esdoorn is goed tot bol te snoeien. Heeft een dichte kroon. Rood blad. Snoeien van een esdoorn als het blad er aan zit ivm bloeden! Geschikt voor een kleine tuin. Gebruik aanplantgrond bij het planten en zet de boom vast met twee boompalen.

Acer platanoides 'Globosum'

De bolesdoorn is een sterke boom die ook behoorlijk in de wind kan staan. Wordt veel gebruikt langs oprijlanen en in tuinen op winderige plaatsen. Als de bomen 1,5 meter uit elkaar worden geplant dan kan er één geheel van worden gemaakt.

 

Acer platanoides 'Royal Red'

Grote, purperrode bladeren. Lijkt veel op de Acer 'Crimson King'. Het is een sterke boom en geeft veel kleur in de tuin.
Kan wel 10 meter hoog worden, maar kan ook goed laag worden gehouden. Kan als bolboom worden gesnoeid. 
Kan, potgekweekt, het hele jaar door worden geplant. Gebruik aanplantgrond en een boompaal bij het planten. 
Kan met snoeien ook als kuipplant. Geschikt voor de kleine en grote tuin.

Betula pendula 'Magical Globe'

Berk met een bolvormige kroon. Groen glanzend blad. Bladverliezend. Goed winterhard. Goed geschikt voor de kleine tuin. Kroon groeit vanzelf in bolvorm, weinig snoeiwerk hiervoor nodig.

Catalpa bignoides 'Nana'

Deze bolbomen krijgen een zeer dicht bladerdak. Fris groen, groot blad. Om takbreuk te voorkomen elk jaar helemaal terugsnoeien.
Verkrijgbaar in meerdere stamhoogtes.

 

Elaeagnus ebbingei 'Compacta' Olijfwilg 

Olijfwilgen zijn er als groenblijvende struiken, maar ook als bol-, dak- en leibomen.
Zeer sterk en zeer goed bestand tegen zeewind. Als de boom niet wordt gesnoeid dan bloeit deze met kleine witte bloemen in de herfst, soms tot in de winter. Na de bloei komen er vruchten aan die op olijven lijken. Deze vruchten blijven lang aan de boom hangen.

Fraxinus ornus 'Meczek'

De es is een inheemse plant. Groeit eigenlijk op alle grondsoorten en kan ook goed tegen nattigheid en niet te vergeten wind. Een gewone es wordt een grote boom. 

 

Ginkgo biloba ‘Mariken’

Deze Ginkgo op stam vormt een prachtige boom. De bladeren verkleuren geel in de herfst. Kan in grote en kleine tuinen. Iets bijzonders!

Liquidambar styracyflua 'Gumball'

Dwerg/ bol amberboom. In zomer mooi groen, karakteristiek blad. Prachtige oranje-rood-gele herfstkleur. 

Platanus hispanica 'Alphens Globe'

Deze plataan is een krachtig groeiende bolboom of dakboom met een schilferende stam.  Kan goed tegen snoeien, daarom zowel voor grote als kleine tuin geschikt. Bladverliezend in de winter. Kan potgekweekt het hele jaar worden geplant. Gebruik potgrond + boompaal bij het planten.

Prunus eminens 'Globosum'

Mooie bolboom met donkergroenblad. Zeer veel fijne takken die in de winter als het blad eraf is ook nog het gevoel geven van: er staat een boom in de tuin. Deze boom groeit niet zo snel en houdt niet van natte voeten. De bol vormt zich vanzelf. Erg mooi met een paar bij elkaar of als solitair. Hij bloeit met kleine witte bloemen in april en is dan is het meteen lente. Het blad komt er dan direct aan en blijft lang aan de boom zitten.

 

Quercus palustris 'Green Dwarf'

Groen blad in de zomer, in de herfst een mooie roodbruine herfstkleur. Ook goed geschikt voor de kleinere tuin. Prachtige bolboom. 

Robinia pseudoacacia 'Umbriculifera' - Bolacacia

Moet geplant worden op goed doorlatende grond. Kan, potgekweekt, het hele jaar worden geplant. Eind maart/begin april terugsnoeien tot 10 cm. U zult ervan verbaast staan hoe hard hij dan gaat groeien, vormt vanzelf een bol.  Gebruik een zak aanplantgrond + boompaal bij het planten.

Salix integra 'Hakuro-Nishiki'

Bont wilgje op stam. Zeer mooie bladverkleuring, het blad is groen, wit en de nieuwe uitlopers van het blad zijn roze. Mag regelmatig worden gesnoeid, dan krijg je weer nieuwe roze uitlopers. Houd van een vochtige standplaats.