De Japanse esdoorn is een struik of kleine boom met een dicht bladerdek dat in het najaar rood, geel of oranje kleurt. De Japanse esdoorn komt oorspronkelijk als heester uit Japan of Korea. De Japanse esdoorn is een langzaam groeiende struik, waardoor het een relatief kostbare plant is. 

Hieronder vindt u een aantal Japanse esdoorns (Acer palmatum), die wij normaal gesproken, in ons assortiment hebben. Kom gerust langs om de struiken met uw eigen ogen te zien!

Japanse esdoorns in ons assortiment:

Acer palmatum 'Atropurpureum'

Prachtig boompje voor iedere tuin. Prachtig boompje voor iedere tuin. Roodbruine kleur. Groeit langzaam. Wordt 3 meter hoog. Gebruik potgrond bij het planten. Prachtige herfstkleur. 

Acer palmatum 'Bi Hoo'

Mooie acer met in de winter oranje-gele takken. In het voorjaar komt er geel blad aan, in de zomer is het blad mooi groen en verkleurt in de herfst oranje rood. .

Acer palmatum 'Butterfly'

Dwerg japanse esdoorn. Ingesneden blad is roze/groen/wit. Prachtige herfstkleur. Hoogte 150 cm. Voorkeur standplaats is halfschaduw of schaduw.

Acer palmatum 'Garnet'

Deze Japanse esdoorn heeft fijn ingesneden bladeren. Donkerrode bladeren in de zomer. Wordt ongeveer 1 meter hoog. Doet het zeer goed in de schaduw van wat andere planten.

Acer palmatum 'Inaba-Shidare' 

In de zomer donkerrood blad. De bladeren zijn diep ingesneden. Prachtige rood-oranje herfstkleur. Deze Japanse esdoorn lijkt erg op de 'Garnet'. Kan wel een paar meter breed worden, maar groeit langzaam.

Acer palm. 'Katsura'

Goudgroen blad dat verkleurt naar oranje-geel tot felrood in de herfst. Goed winterhard.

Acer palmatum 'Orange Dream'

Dichtvertakte struik met oranjegeel voorjaarsblad. Groeit langzaam, kan 250 cm hoog worden. Geel-groene bladkleur, oranje verkleurend in de herfst. Gebruik potgrond bij het planten.