Seringplanten zijn geurende sierstruiken. De meeste seringen bloeien in mei. Er bestaan seringen met grote bloemen en seringen met kleine, fijnere bloemen. We hebben struiken, maar ook seringen op stam.

Seringen in ons assortiment:

Syringa 'Andenken an Ludwig Spath'

Zeer sterke sering. Bloeit in april/mei met donkerpaarse bloemen. Sterk geurend. Eventueel snoeien na de bloei. Stelt weinig eisen aan de grond. Bladverliezend in de winter.

Syringa 'Madame Lemoine'

Éen van de bekendste witte seringen. Bloeit met dubbele witte, opstaande bloemen van mei - juni. Wordt 2-5 m hoog. Evt. snoeien na de bloei. Bladverliezend.

Syringa 'Madame Antoine Buchner'

Deze sering heeft gevulde, lichtpaarse bloemen. Bloeit van april -mei. Kan 4 m worden, om klein te houden eventueel snoeien na de bloei. Bladverliezend. 

Syringa meyeri 'Palibin'

Deze sering bloeit in het voorjaar en meestal ook nog een keer in het najaar met rose/paarse,heerlijk ruikende bloemen. Blad verliezend. Regelmatig bemesten met koemestkorrels. Hoogte ongeveer 120-160 cm. 

Syringa patula 'Miss Kim'

Violetkleurige bloemetjes in mei. Heerlijk geurend. Compacte struik, veel vertakkingen. Een lage sering die niet gesnoeid hoeft te worden. 125 cm.

Syringa vulgaris 'Katherine Havenmeyer'

Sering met dubbele lavendelblauwe bloemen. Geurend. 2 tot 3 meter hoog. Gebruik potgrond bij het planten.

Syringa vulgaris 'Krasavitsa Moskvy'

Dubbelbloemige sering. Roze knoppen worden lange witte, dubbele bloemen. Bloeit van april t/m juni.