Bomen op alfabet gesorteerd

Bomen kunnen, potgekweekt, het hele jaar door worden geplant.

Acer campestre

Deze boom is verkrijgbaar als leiboom.
Kan goed tegen luchtvervuiling en stelt weinig eisen aan de grond. Prachtige gele verkleuring van de bladeren in de herfst.

 

Acer campestre 'Nanum'

Deze esdoorn vormt een bolboom. Het is een kleinere boom. Kan zowel in de zon als halfschaduw. Snoeien is niet nodig. 
Zeer winterhard.

Acer griseum

Papieresdoorn / kaneelbast esdoorn. Afbladderende, bruine bast. Handvormige bladeren. Bijzondere kleine struik / boom. Mooi oranje-rode herfstkleur van het blad. Wordt 3-5 meter hoog.

Acer platanoides 'Crimson Sentry'

Deze esdoorn kan als gewone boom, maar is ook goed tot bol te snoeien. Heeft een dichte kroon. Rood blad. Snoeien van een esdoorn als het blad er aan zit ivm bloeden! Geschikt voor een kleine tuin. Gebruik aanplantgrond bij het planten en zet de boom vast met twee boompalen.

Acer platanoides 'Globosum'

De bolesdoorn is een sterke boom die ook behoorlijk in de wind kan staan. Wordt veel gebruikt langs oprijlanen en in tuinen op winderige plaatsen. Als de bomen 1,5 meter uit elkaar worden geplant dan kan er één geheel van worden gemaakt.

Acer platanoides 'Royal Red'

Grote, purperrode bladeren. Lijkt veel op de Acer 'Crimson King'. Het is een sterke boom en geeft veel kleur in de tuin.
Kan wel 10 meter hoog worden, maar kan ook goed laag worden gehouden. Kan als bolboom worden gesnoeid. 
Kan, potgekweekt, het hele jaar door worden geplant. Gebruik potgrond en een boompaal bij het planten. 
Kan met snoeien ook als kuipplant. Geschikt voor de kleine en grote tuin.

Acer rubrum 'Summer red'

Amerikaanse esdoorn. Mooie bladverkleuring. Nieuwe blad is rood, dit wordt groen en in de herfst verkleurd dit naar oranje. In maart/april kleine scherm bloemen.

Aesculus carnea 'Briotti'

Rode paardekastanje met donkerrode opstaande pluimen in mei.

Aesculus hip. 'Baumannii'

Dubbelbloemige paardenkastanje. Bekende kastanje, mooie brede kroon.

Aesculus parviflora - Herfstpaardenkastanje

Sierlijke struik. kan 3 tot 5 meter hoog worden en tot wel 10 meter breed. Bloeit in juli en augustus met mooie witte bloemen van wel 20-40 cm lang. Geeft in september en oktober kastanjes.

Aesculus pavia discolor - Dwergpaardenkastanje

Een bolboom met een dichte kroon. Bloeit in mei en juni met slank opstaande, geelrode pluimen. Ook goed geschikt voor de kleinere tuin.

Albizia julibrissin - Perzische slaapboom

Ook wel Zijdeboom genoemd. Geveerd blad. 's Avonds gaan de bladeren dicht. In juli en augustus lichtroze bloemen. Na de bloei lange platte peulen.

Alnus glutinosa - Zwarte els

De els kan op haast elke grondsoort en kan ook zeer goed tegen nattigheid. Als u snel een goedkope, zeer sterke windbestendige haag wilt hebben dan is de els een goede oplossing. Groeit snel en kan goed worden gesnoeid. Wordt ook gebruikt in windsingels.

Alnus glutinosa 'Imperialis'- Zwarte els

Deze zwarte els heeft mooie ingesneden, frisse bladeren daardoor lijkt de boom op een esdoorn. Deze boom wordt 6 meter hoog en kan zeer goed tegen vocht in de tuin. Kan eventueel goed worden gesnoeid, dus klein worden gehouden.

Amelanchier alnifolia 'Obelisk'

Kleine, zuilvormige boom. Bloeit rijk met witte bloemen in april, rode bessen in de zomer en een mooie herfstkleur. Blijft smal. Goed winterhard. Geschikt voor iedere tuin!

Amelanchier arborea 'Robin Hill'

Open, smalle ovale kroon. Overdaad aan witte bloemen in april. Rode vruchten. Prachtige herfstkleur. Kan goed tegen (zee)wind. Hoogte: 5-8 meter. Kan op elke grondsoort, niet te nat.

Amelanchier lamarckii

De Amelanchier bloeit met creme witte bloemen in april-mei. Zeer mooie bladverkleuring in de herfst. Wordt gebruikt in 'Zeeuwse hagen'. Wordt 2 tot 3 meter hoog. Eventueel snoeien direct na de bloei.

Ook leverbaar als meerstammige struik.

Betula utilis jacquemontii 'Doorenbos'

 Groeit op natte en droge grondsoorten. Vaak worden meerdere berken in een plantgat gedaan waardoor hij meerstammig lijkt. Wordt 6-10 meter hoog.

 

Ook als meerstammige boom te koop.

Betula pendula 'Magical Globe' - Bolberk

Berk met een bolvormige kroon. Groen glanzend blad. Bladverliezend. Goed winterhard. Goed geschikt voor de kleine tuin. Kroon groeit vanzelf in bolvorm, weinig snoeiwerk hiervoor nodig.

Betula pendula 'Purpurea' - Roodbladige berk

Deze boom wordt ongeveer 8 meter hoog en is smal groeiend. Een berk kan gesnoeid worden, doe dit dan in augustus en niet in het voorjaar. Prachtige rode bladeren.

Betula pendula 'Spider Alley' - Kronkelberk

Een karakteristieke berk met kronkelige takken.
Op oudere leeftijd een witte bast. In het voorjaar mooi groen blad, in de herfst gele bladverkleuring.

Betula pendula 'Youngii' - Treurberk

Prachtige treurberk. Erg sterk, doet het eigenlijk op alle soorten grond. Prachtig bij vijvers of over de slootkant. Gebruik bij het planten potgrond.

Betula pendula 'Zwitsers Glorie'

Middelgrote boom, slanke piramidale groeiwijze.
Prachtig witte stam.
In zomer frisgroen blad, in de herfst geel-oranje blad.

Carpinus betulus - Haagbeuk

Haagbeuk. Sterke boom. Kan goed tegen de wind. Mooie herfstkleur. 

Carpinus betulus 'Frans Fontaine' - Haagbeuk

Zuilvormige haagbeuk. Zeer winterhard. Goed bestand tegen wind.

Carpinus betulus 'Monumentalis' - Haagbeuk

Zuilvormige haagbeuk. Zeer geschikt voor in een kleine tuin. Zeer winterhard. Goed bestand tegen wind.

Castanea sativa - Tamme kastanje

Eetbare kastanjes. Grote noot en hoge productie.
Stelt weinig eisen aan de grond. Vormt een mooie boom met sierwaarde.

Catalpa bignoides 'Nana' - Trompetboom

Deze bolbomen krijgen een zeer dicht bladerdak. Fris groen, groot blad. Om takbreuk te voorkomen elk jaar helemaal terugsnoeien.
Verkrijgbaar in meerdere stamhoogtes.

Cercidiphyllum japonicum - Judasboom

Judasboom/Hartjesboom/Katsuraboom. Snelle groeier.
Blad is eivormig, in de zomer groen, in de herfst mooie
geel-oranje-rode herfstverkleuring. Kan 6 tot 12 meter hoog worden.

Cercidipyllum japonicum 'Pendulum' - Judasboom

Kleine tot middelgrote boom met afhangende takken. Hartvormig blad, bij het uitlopen klein beetje rood getint, daarna frisgroen. In de herfst prachtige geel, rood, oranje tinten.

Cercis canadensis - Amerikaanse Judasboom

Rijkbloeiende boom, in het voorjaar opvallende prachtige paars-roze bloemen. Krijgt na de bloei blad. In de winter bruine, platten peulvruchten die aan de boom hangen. Geschikt voor kleinere tuinen.

Clerodendron trichototum - Kansenboom

Kansenboom of Pindakaasboom. Witte bloemen met rode kelk van juli - september. Na bloei zwart blauwe bessen aan de rode kelk.
Bij wrijving over het blad ruikt het blad naar pindakaas.

Crataegus monogyna - Witte meidoorn

Bloeit met sterk geurende, witte bloemen in het voorjaar. Krijgt na de bloei bessen.

Als struik en als boom.

Crataegus 'Paul's Scarlet' - Rode meidoorn

Bloeit in het voorjaar. De meidoorn die in bosplantsoen voorkomt is de witte meidoorn. De Paul's Scarlet is de rode meidoorn en is geënt op de witte meidoorn. Struiken van de rode meidoorn zijn daarom duurder dan de witte struiken. 

Als struik en als boom.

Eucalyptus - Cidergomboom

De Eucalyptus heeft groengrijs blad en is een bladhoudende boom. Houdt van een zonnige standplaats. Kan een volwassen hoogte van 10 meter krijgen. Matig winterhard. Bloeit van oktober tot en met december.

 

Elaeagnus ebbingei - Olijfwilg

Zeer sterke groenblijvende boom.
Zeer goed bestand tegen zeewind.
Als dakboom, bolboom en als leiboom te verkrijgen.
Ook verkrijgbaar in struikvorm voor het maken van hagen.

Fraxinus ornus 'Meczek'

De es is een inheemse plant. Groeit eigenlijk op alle grondsoorten en kan ook goed tegen nattigheid en niet te vergeten wind. Een gewone es wordt een grote boom. 

Ginkgo biloba ‘Mariken’

Deze Ginkgo op stam vormt een prachtige boom. De bladeren verkleuren geel in de herfst. Kan in grote en kleine tuinen. Iets bijzonders!

Ginkgo biloba

Bladverliezende conifeer. De naalden zijn aan vergroeid zadat het lijkt dat het bladeren zijn. Zeer sterke boom. Kan goed gesnoeid worden. Geschikt voor de grote en kleine tuin. Prachtige herfstkleur. Gebruik potgrond bij het planten.

Gleditsia 'Sunburst'

Deze opvallende boom heeft gele bladeren. Bloeit in juni en juli met witte bloemen. Combineert erg goed met een boom met rood blad. Kan hoog worden, maar is goed te snoeien.

Juglans regia

Walnoot of Okkernoot. Deze walnoot wordt 30 meter hoog. De bladeren hebben een aangename geur.  Vroeger stond bij haast elke boerderij deze walnoot omdat deze geur vliegen verjaagt. Kan, als je geduldig bent, na verloop van tijd zeer veel walnoten opleveren.

 

Laburnum watereri 'Vossii'

De Vossi is de meest voorkomende gouden regen. De bloemtrossen van deze gouden regen zijn zeer groot. Bloeit in mei.
Hoort bij de kleinere bomen..

 

Larix 'Stiff weeper'

Deze treurlariks  heeft grijze naalden. Is bladverliezend. Loopt prachtig uit in het voorjaar, Sterk. Planten met tuinturf. Stamhoogte is 130 cm.

Lindeboom

Zeer geschikt voor kleinere tuinen. Sterke boom, waarschijnlijk ook de eerste bomen waar ze leibomen van maakten. Kan gemakkelijk 100 jaar oud worden. 

Liquidambar styracyflua

Sterke boom. Voorjaar en zomer groen blad, komt eind april in blad. Prachtige herfstkleur: oranje, rode, paarse en gele tinten. Decoratieve stam. Geschikt voor grote en kleine tuinen. Goed te snoeien. Gebruik een zak potgrond en een boompaal. 

 

Liquidambar styracyflua 'Gumball'

Dwerg/ bol amberboom. In zomer mooi groen, karakteristiek blad. Prachtige oranje-rood-gele herfstkleur. 

Liquidambar styracyflua 'Whorplesdon'

Deze boom heeft iets fijner blad dan de Liquidambar styracyflua. Kleurt ook mooi rood in de herfst.

Liriodendron tulipiferum

De tulpenboom wordt vaak verward met de magnolia. De tulpenboom dankt zijn naam aan zijn blad wat lijkt op een tulp. Als u een tulpenboom in uw tuin heeft dan heeft u echt iets aparts! Bloeit mei/juni (op latere leeftijd). 

Magnolia 'Kobus

Kleine tot middelgrote boom. Bloeit met witte, geurende bloemen in maart en april. Geschikt voor een kleine tuin. 

Mespilus germanica

De Mispel bloeit met grote witte bloemen begin mei. De vruchten kun je eten. Wel wachten tot ze een beetje beurs worden. Vandaar dat wordt gezegd: Zo rot als een mispel. Je kunt ze dus pas eten als ze beginnen te rotten. Schijnt lekker te zijn. Wordt vaak aan drank toegevoegd.

 

Metasequoia glyptostoboides

Lijkt op een moerascypres. Smalle groei. Is een bladverliezende conifeer. Is 60 jaar geleden uit China ingevoerd. Sterke boom. Ook grote sierwaarde in de winter.

Morus alba 'Fruitless'

Deze dakmoerbei heeft geen vruchten. Sterk en vormt een mooi dak wat goed te snoeien is. Je kunt goed onder deze boom zitten.

Morus alba 'Pendula' - Treurmoerbei

Prachtige treurboom, geschikt voor de kleine tuin. Vruchten zijn eetbaar. Wordt niet hoog. Goed winterhard.

Morus nigra - Zwarte moerbei

De zwarte moerbei paars-zwarte vruchten. Ze lijken op frambozen. Smaak is lekker zoet. De boom wordt 5 tot 10 meter hoog. Hartvormige, behaarde bladeren.

Populus nigra 'Italica' - Italiaanse populier

Italiaanse populier. Wordt een smalle hoge boom. Snelgroeiend. Zuilvorm. Heeft groen blad, in de herfst mooi geelgroene verkleuring. Komt veel voor bij boederijen. Kan goed tegen de wind.

Plataan

De plataan is sterk en groeit snel. Snoeien in februari /maart. Eventueel in september om de vorm mooi te houden. Mag niet te nat staan.

Wij verkopen de plataan als normale boom, als leiboom en als dakboom.

Salix alba - Knotwilg

Wilgen geschikt om te knotten. Knotwilgen kunt u het beste ´rommelig´planten. U kunt de bomen zelf op de gewenste hoogte knotten. Wilgen kunnen prima op natte grond en doen het aan de slootkant natuurlijk erg goed.

Sequoiadendron giganteum 'Healthy Mommoth One' - Mammoetboom

Deze mammoetboom groeit in Californië en behoort tot de hoogste bomen ter wereld. De boom is groenblijvend en zeer sterk. Door de dikke bast zijn ze zelfs in staat om bosbranden te kunnen overleven. 

Sorbus 'Dodong'

Deze lijsterbes heeft beveerd, langwerpig blad. In de herfst mooie oranje/rood bladverkleuring. Bloeit in mei en juni met witte bloemen. Na bloei oranje- rode bessen. 

Ook als meerstammige boom te koop.

Sorbus aria 'Magnifica'

Een lijsterbes is een langzaam groeiende boom met een kegelvormige kroon. Kan goed verharding verdragen en is hierdoor zeer geschikt als laan- en straatboom. Witte bloemen en oranjerode vruchten. Stelt weinig eisen aan de grond.