Hieronder een selectie van de leibomen in ons assortiment. Deze leibomen zijn in verschillende hoogtes en diktes leverbaar, voor een prijsopgave kunt u het beste contact opnemen of tijdens openingstijden even langskomen

Leibomen in ons assortiment:

Leilinde - Tilia europaea Palida

Koningslinde. Dit is de meest voorkomende leilinde soort. Zeer geschikt voor kleinere tuinen. Sterke boom. Waarschijnlijk ook de eerste bomen waar ze leibomen van maakten. Kan gemakkelijk 100 jaar oud worden. We hebben deze leilinde in verschillende diktes en maten. Als je de bomen 150 cm uit elkaar zet dan komen de bamboerekken tegen elkaar aan en is het meteen een geheel.

Carpinus betulus - Leihaagbeuk

Dit is, naast de leilinde, een van de beste leibomen. Veel voordelen zoals vroeg in het blad en laat weer uit het blad. Als je de bomen 150 cm uit elkaar zet dan komen de bamboerekken tegen elkaar aan en is het meteen een geheel. Voor wie creatief is kan er ook 'blokken' van maken'. Het is ook heel eenvoudig om er etages boven te maken. Je koopt ze met 4 etages. De bomen op de foto hebben inmiddels 9 etages.

 

Lei Elaeagnus - Olijfwilg

Elaeagnus ebbingei of olijfwilg als leiboom. Dit is de sterkste groenblijvende boom. Kan zelfs vlakbij zee worden aangeplant en heeft geen last van de wind. Bloeit in de herfst/winter met kleine witte bloemetjes die heerlijk geuren. Daarna komen de vruchten eraan die lijken op olijven.

Liquidambar styracyflua - Lei amberboom

Sterke boom. Prachtige herfstkleur. Decoratieve stam. Geschikt voor grote en kleine tuinen. Goed te snoeien. 

Lei Prunus laurocerasus 'Caucasica'  

Groenblijvende leiboom. NB. Bij deze groenblijvende leibomen is er kans op schade in een strenge winter. (droge vrieswind).

Leipyrus calleryana 'Chanticleer' Sierpeer

Deze boom bloeit met witte bloemen in het voorjaar. Glimmend blad tot laat in de herfst. Het blad verkleurt rood-bruin.  Geschikt voor kleine en grote tuin. Ook verkrijgbaar als gewone boom.

 

Lei Acer campestre - Spaanse aak

Zeer mooie leiboom. Kan goed tegen luchtvervuiling en stelt weinig eisen aan de grond. Prachtige gele verkleuring van de bladeren in de herfst.

Lei Photinia 'Red Robin'

Groenblijvende leiboom, minder sterk dan de Elaeagnus.
Deze boom is alleen geschikt op plaatsen waar het niet te veel waait. Moet gunstig staan. NB. Bij deze groenblijvende leibomen is er kans op schade in een strenge winter. (droge vrieswind).