Overige struiken en heesters in ons assortiment:

Berberis thunbergii 'Atropurpurea'

Deze berberis is zeer sterk. In zachte winters bladhoudend. Zeer geschikt als heg. Hoogte tot 2 meter. Kan ook goed solitair. Voor een lage heg elk jaar in het voorjaar helemaal terugknippen. Stelt weinig eisen aan de grondsoort. Voor een haag 5 planten per strekkende meter.

Callicarpa bodinieri 'Profusion'

Staat bekend om zijn decoratieve paarse bessen van september tot en met december. Takken zijn goed te gebruiken in (kerst)stukjes. In juni en juli bloeit de Callicarpa met lilabloemen. Goed winterhard.

Cornus kousa

Grootbloemige kornoelje. Deze struik bloeit met witte bloemen in mei en juni. Krijgt na de bloei eetbare, rode vruchten. Hoogte: 3-5 meter.
Standplaats: zon of halfschaduw.

Caryopteris clandon. 'Grand Bleu'

Bloeit met lavendelblauwe bloemen in augustus en september die zoet ruiken. Trekt bijen en vlinders aan. Grijsgroen blad. Prachtige herfstbloeier!

Cornus kousa chinensis PVG

Kornoelje met vrij grote creme witte bloemen in mei en juni. In het herfst rode vruchten.

Cornus kousa 'China Girl'

Kornoelje. Grote roomwitte bloemen in juni, daarna grote vruchten die lijken op aardbeitjes in september (eetbaar). Hoogte ongeveer 3 meter. Mooi rood blad in de herfst.

 

Cornus kousa 'Milky Way'

Deze kornoelje bloeit met roomwitte bloemen in mei. Na bloei oranjerode vruchten die lijken op aardbeien. De vruchten zijn eetbaar. Struik kan wel 5 m hoog worden. Zonnige standplaats.

 

Cornus kousa 'Satomi'

Heeft in mei en juni rozerode blaadjes, daarna krijgt deze cornus rode vruchten. Hoogte ongeveer 3 m. Houdt van een zonnige plaats.

Cornus kousa var. chinensis

Japanse grootbloemige kornoelje. Bloeit met witte bloemen in mei en juni. Krijgt na de bloei eetbare, rode vruchten. Hoogte: 5-8 meter. Standplaats: zon of halfschaduw.

Cornus mas

Deze kornoelje bloeit rijk in het voorjaar met goudgele bloemen. In de zomer eetbare, rode vruchten.

Cornus alba 'Sibirica' - Rode kornoelje

De rode kornoelje stelt weinig eisen aan z'n standplaats. Hij bloeit met witte schermen in het voorjaar en krijgt daarna blauwe bessen. Blad verkleurt in de herfst prachtig. In de winter rode takken. Wordt veel gebruikt in windsingels en op plaatsen waar het erg tocht. Kan 3 meter hoog worden, maar je kunt hem zeer goed snoeien, zelfs bij de grond afknippen.

Cornus sanguinea 'Midwinter Fire'

De rode kornoelje stelt weinig eisen aan z'n standplaats. Heeft decoratieve takken in de winter die geel oranje rood zijn. Wordt veel gebruikt in windsingels. Kan ook goed solitair staan. Kan 3 meter hoog worden, maar je kunt hem zeer goed snoeien.

Cornus stolonifera 'Flaviramea' - Gele kornoelje

Geschikt voor een Zeeuwse haag. De gele kornoelje stelt weinig eisen aan z'n standplaats. Hij bloeit met witte schermen in het voorjaar en krijgt daarna blauwe bessen. Blad verkleurt in de herfst prachtig. In de winter geelgroene takken. Wordt veel gebruikt in windsingels en op plaatsen waar het erg tocht. De hoogte is 3 meter, maar je kunt hem zeer goed snoeien, zelfs bij de grond afknippen.

Corylus avellana 'Contorta'- Krulhazelaar

De krulhazelaar is een sterke struik. In de winter en het voorjaar een grote sierwaarde door de krullende kale takken.

Cotinus coggygria 'Royal Purple'

Deze pruikenboom heeft donkerrood blad. Heeft een prachtige herfstkleur. Het is één van de mooiste variëteiten. Bladverliezend. Wordt ca. 2 meter hoog. Kan heel goed worden gesnoeid.

Crataegus monogyna - Witte meidoorn

Bloeit met sterk geurende, witte bloemen in het voorjaar. Krijgt na de bloei bessen.

Crataegus 'Paul's Scarlet' - Rode meidoorn

Bloeit in het voorjaar. De meidoorn die in bosplantsoen voorkomt is de witte meidoorn. De Paul's Scarlet is de rode meidoorn en is geënt op de witte meidoorn. Struiken van de rode meidoorn zijn daarom duurder dan de witte struiken. 

Deutzia gracilis

Deze struik bloeit in mei met witte bloempluimen. Bladverliezend. Hoogte: 60-90 cm. Goed winterhard. Houdt van een zonnige plek.

Edgeworthia chrysantha 'Grandiflora'

Bijzondere prachtige sierheester. Bloeit in februari / maart met gele bloemen, die heerlijk ruiken. Na de bloei komt deze struik in blad. Bladverliezend, maar ook in winter sierwaarde. Volwassen hoogte: 150cm.

Edgeworthia chrysantha
'Winter Liebe'

Bijzondere prachtige sierheester. Bloeit in februari / maart met gele bloemen, die heerlijk ruiken. Na de bloei komt deze struik in blad. Bladverliezend, maar ook in winter sierwaarde. Volwassen hoogte: 100cm.

Enkianthus campanulatus 

Nederlandse naam is Pronkklokje. Opgaande struik met kransen van takjes. Bloeit met hangende trossen april - mei met witte bloemen met een rose randje. Mooie herfstkleur. 2-3 meter hoog. Zeer winterhard. Zuurminnende struik, gebruik tuinturf bij het planten. Komt uit Japan van oorsprong. 

Euonymus alatus 'Compactus' - Kardinaalsmuts

Als je naar de bloemen van deze plant kijkt dan weet je meteen hoe
deze plant aan zijn naam komt! Deze plant heeft ook een prachtige
herfstkleur. Stelt weinig eisen aan de grond. Bladverliezend.

Exochorda macrantha 'The Bride'

Nederlandse naam is Parelstruik. Opgaande struik met overhangende takken, die vol hangen met zuiverwitte, geurende bloemen van het voorjaar tot de zomer. Mooi als solitair, of in de gemengde heesterborder. Ook als klimplant geschikt. Hoogte 150 cm.

Forsythia 'Spectabiles'

Zeer sterke bloeiheester. Wordt gebruikt als solitair, in plantsoenen en windsingels en hagen. Stelt weinig eisen en kan gesnoeid worden. Een heester die vroeg in het voorjaar bloeit zoals de Forsythia kunt u direct na de bloei snoeien. Bij te laat snoeien zijn er het volgende jaar weinig bloemen.

Gunnera manicata - Reuzenblad of Mammoetrabarber

Deze struik heeft reusachtige bladeren. Geeft prachtige vruchten van juni tot en met augustus. In de winter verdwijnt al het blad. Kan wel tot 3 meter hoog worden.

Een zeer bijzondere plant. Mooi langs een slootkant of bosrand.

Hamamelis intermedia 'Arnold Promise'- Toverhazelaar

Zeer rijkbloeiende en geurende toverhazelaar. Wordt ca. 250 cm hoog. De bloemkleur is lichtgeel. Bloeit van januari tot en met maart. Zeer winterhard. Na de bloei komt de toverhazelaar pas in blad.

Hamamelis intermedia 'Diane'- Toverhazelaar

Zeer rijkbloeiende en geurende toverhazelaar. Wordt ca. 250 cm ho

Heptacodium miconioides - Zevenzonenboom

Meerstammige struik. Bloeit in september en oktober met witte bloemen, na bloei mooie vruchten. Hoogte 4 meter. Mooie bladverkleuring in herfst. Goed winterhard. Familie van de kamperfoelie.

Hypericum kalmianum 'Gemo' - Hertshooi

Een volle struik die bloeit met gele bloemetjes van juli tot september met een hoogte van 75 cm. Halfgroenblijvend.

Hypericum 'Miracle' - Hertshooi

Half wintergroene heester. Bloeit met goudgele bloemen in de zomer. In de herfst decoratieve bessen. Deze bessen kunnen goed in een boeket worden gebruikt.

Deze heesters bestaan in verschillende kleuren bessen: oranje, geel, wit, roze, rood.

Kerria japonica - Ranonkelstruik

Bloeit vanaf het voorjaar tot in de zomer met mooie, gevulde gele bloemen. Kan in zowel de zon als de schaduw. In de schaduw bloeit hij minder rijk. Hoogte 180 cm. Mooi om als klimplant te begeleiden.

Lagerstroemia (in verschillende soorten! - aanbod varieert) - Indische sering

Een lagerstroemia is een prachtige plant met opvallende bloem pluimen en vaak met donker blad.

Deze struik of boom bloeit in de zomer maanden.
Houdt van een zonnige standplaats. 
Bladverliezend.

Lycium barbarum - Gojibes

De Gojibes bloeit in juni en juli met prachtige, paarse bloemen. In de herfst oranje-rode eetbare bessen. De bessen bevatten ijzer, mineralen en vitamine C. Deze struik kan goed tegen de (zee)wind. 
Hoogte: 1,5 tot 3 meter hoog.

Leycesteria formosa 'Purple Rain' - Fazantenbes / Grootmoeders oorbel

Een bijzondere, prachtige struik. Bloeit van juli tot en met september met grote purperrode bloemen die lijken op grote oorbellen. De bloemen ruiken naar chocolade. Na de bloei volgen er purperrode bessen. De struik wordt ca. 200 cm hoog. Kan in de zon of halfschaduw.

Philadelphus 'Schneesturm' - Boerenjasmijn

Zeer sterke heester.
Bloeit in juni en juli met geurende, witte gevulde bloemen.
Stelt weinig eisen aan de standplaats.
Kan goed tegen wind.
Kan 2-3 meter hoog worden, eventueel korter te houden door snoei na de bloei.

Physocarpus opulifolius 'Red Baron' - Blaasspiraea

Sterke heester. Donkerrode bladkleur. Witte bloemen in de zomer, hierna mooie donkerrode vruchten. Als solitair of als haag. Hoogte: ongeveer 150 cm. Niet bladhoudend, goed winterhard.

Potentilla fruticosa - Ganzerik

Zeer sterke struik. Stelt weinig eisen aan de grond. In het voorjaar afsnoeien tot op de grond. Wordt dan ongeveer 50-75 cm hoog. Ook prima geschikt als lage haag.

Potentilla fruticosa 'Elizabeth' - Ganzerik

Geelbloeiende ganzerik. Hoogte; 60 cm. Makkelijke plant. Zeer sterk. Bloeit van mei t/m oktober. Mooie bodembedekkende plant. Kan goed tegen zoude zeewind. Trekt vlinders en bijen aan.

Potentilla fruticosa 'Goldfinger'

Ganzerik. Hoogte; 60 cm. Makkelijke plant. Zeer sterk. Bloeit van mei t/m oktober met grote gele bloemen. Mooie bodembedekkende plant. Kan goed tegen zoude zeewind. Trekt vlinders en bijen aan.

Potentilla fruticosa 'Primrose Beauty'

Ganzerik. Hoogte; 50-60 cm. Makkelijke plant. Zeer sterk. Bloeit van mei t/m oktober met creme - lichtgele bloemen. Mooie bodembedekkende plant. Kan goed tegen zoude zeewind. Trekt vlinders en bijen aan.

Sambucus nigra 'Black Tower'

Donkerbladige vlier. Bloeit in mei en juni met mooie witte bloemen, daarna volgen er donkere bessen. Bessen zijn o.a. geschikt voor vlierbessensiroop. Hoogte 4 meter, maar kan ook goed klein blijven door snoei. Bladverliezend.

Pieris 'Mountain Fire'

Deze plant staat graag in de halfschaduw. Voor een goede groei tuinturf gebruiken bij het planten. Hij kan wel 125 cm hoog worden. De takjes worden veel gebruikt tijdens de kerst in kerststukjes.

Chitalpa 'Summer Bells'