Magnolia wordt vaak tulpenboom genoemd. De Nederlandse naam is Beverboom. De Tulpenboom is de Liriodendron tulipiferum. De Magnolia is er als struik, maar ook als boom. Je hebt hoge en lage soorten.

Magnolia's in ons assortiment:

Magnolia 'Betty'

Bloeit in april met bloemen die donkerroze zijn aan de buitenkant. Aan de binnenkant is de bloemkleur lichtroze. Blad komt na de bloei. Bladverliezend. Hoogte kan van 1,5 tot 3,5 meter zijn.

Magnolia 'George Henry Kern'

Grote, openstaande bloemen hebben lichtroze buitenkant, binnenkant is lichtroze tot wit. Wordt 3-4 meter hoog. Goed winterhard. Bloeit in april-mei. Standplaats: zon of halfschaduw.

Magnolia 'Susan'

Prachtige, donkergekleurde Magnolia. Goed winterhard. Bloeit in april-mei.

Magnolia grandiflora

Deze boom heeft witte bloemen in mei/juni. Kan ook gebruikt worden als straatboom. Gevruik bij het planten een zak potgrond en een boompaal.

Magnolia loebneri 'Merill'

Vormt een kleine boom. Witte bloemen. Zeer winterhard.

Magnolia soulangeana

Flinke en brede struik, de bekendste Magnolia. De bloemkleur is wit met brede rose strepen. Bloeit in april-mei. Gebruik potgrond bij het planten.

Magnolia stellata

Deze magnolia wordt ongeveer 1-1,5 meter hoog. Geschikt voor de kleine tuin. Bloeit in april.

Magnolia stellata 'Royal Star'

Dubbel bloemige magnolia met geurende bloemen. Doet het goed in de halfschaduw. Gebruik potgrond bij het planten. Bloemen in april - mei, voordat er blad aan komt.

Magnolia 'Kobus

Kleine tot middelgrote boom. Bloeit met witte, geurende bloemen in maart en april. Geschikt voor een kleine tuin.