Fargesia murieliae 'Jumbo'

Sterke en groenblijvende bamboe. Niet woekerend. Winterhard. Kan 3-4 meter hoog worden. Kan in pot of volle grond.

 

Fargesia rufa

Japanse bamboe. Deze bamboe wordt ongeveer 2 meter hoog. Woekert niet. Is ook zeer geschikt voor een wintergroene haag. 

 

Fargesia 'Jiuzhaigou'

Deze bamboe wordt ook wel de 'Rode bamboe' genoemd. De stengels verkleuren namelijk rood door de zon. Niet woekerende bamboe. Groenblijvend in de winter. Geschikt voor in een pot of voor in de volle grond. Kan zowel in de zon als schaduw. 

Fargesia nitida 'Black Pearl'

Niet woekerende bamboe. Frisgroen blad aan zwarte stengels. Wintergroen. Goed geschikt voor een haag. Ook in pot erg mooi. Hoogte: ca 2,5 meter. 

Fargesia nitida 'Vulcano'

Niet woekerende bamboe. Hoogte ong. 2 meter. Donkere stengels, blad is diepdonker groen. Goed geschikt als kuipplant. Kan ook goed als haag.

Fargesia robusta 'Formidable'

Sterke en groenblijvende bamboe. Groene, langwerpige bladeren.
Niet woekerend. Winterhard. Kan 3 meter hoog worden.
Kan in pot of in de volle grond. Geschikt als haag.

Phyllostachys bissetti

Zeer goede bamboe soort. Sterke groeier en geschikt als haag, ook vor de noordkant. Eventueel snoeien in juli. Bij niet snoeien wordt hij 5 tot 6 meter hoog.

 

Phyllostachys nigra

Bamboe met dikke, zwarte stengels. Kan worden gebruikt als solitair of als haag. Kan ook zeer goed in een kuip. Kan wel 7 meter hoog worden, maar kan ook lager blijven door middel van snoeien.

 

Phyllostachys aurea

Zeer sterke bamboe. Geschikt als solitair of als haag. Goed winterhard. In de zon wordt het blad goudgeel, in de schaduw groen. Van 2,5 - 6 meter hoog (evt snoeien). Om uitstoeling te voorkomen kan geplant worden in een kuip.