Op deze pagina staat een overzicht van wintergroene bodembedekkers. Voor een snel resultaat gebruikt u, voor de bodembedekkers hieronder genoemd, 10 tot 15 planten per m2. Minder kan ook, het duurt dan wel langer voordat het dicht is. U moet dan dus langer onkruid wieden. Voor een snel resultaat is het volgende heel belangrijk: Maak altijd eerst de grond waar u in plant goed los. Grond verbeteren door in  het plantgat potgrond te gebruiken doet wonderen . Geef bij droogte op tijd water! Let op: het kan zo zijn dat er een soort niet direct leverbaar is.

Bodembedekkers in ons assortiment:

Cotoneaster suecica 'Corall Beauty' - Dwergmispel

Groenblijvende bodembedekker in normale winters.  Bloeit in het voorjaar met wit-roze bloemen. Daarna komen er bessen aan die in de herfst en winter oranje - rood zijn. Gemakkelijke plant die uitermate geschikt is voor langs de slootkant, maar ook als vakbeplanting op moeilijke plaatsen.

 

Euonymus 'Emerald and Gold'

Bodembedekker met bont geel-groen blad. Wintergroen. Wordt gebruikt als haagje of als bodembedekker. ( 30 cm)

 

Euonymus 'Emerald Gaiety'

Bodembedekker met blauw-grijs blad. Wintergroen. Wordt gebruikt als haagje of als bodembedekker (30 cm).

 

Houtuynia cordata 'Chameleon'

Kleurrijke bodembedekker. Verdwijnt in de winter om in het voorjaar weer snel betoverend terug te komen. Zodevormend, houdt de grond dus goed vast. 10-20cm.

 

Hypericum calycinum - Hertshooi

Bloeit met grote gele bloemen. Uitstekende bodembedekker, ook zeer geschikt voor de slootkant. Matig wintergroen. Sterke plant.Stelt weinig eisen aan de grond.

 

Lonicera nitida 'Maigrun' - Struikkamperfoelie

Lage, groenblijvende heester. Geschikt als vakbeplanting of taludbeplanting. Wordt ook veel gebruikt om blokken van te knippen. Wordt 70-100 cm hoog. Is goed te snoeien zodat hij lager blijft. Wintergroen.

 

Pachysandra terminalis 

Wordt 20-25 cm hoog. Bloeit vroeg in het voorjaar met witte bloemen. Groeit sneller dan de rassen Green Sheen en Green Carpet. Doet het goed in de schaduw en onder hagen. Wintergroen.Gebruik tuinturf bij het planten.

 

 

Pachysandra terminalis 'Green Carpet'

Blijft lager dan de soort en doet het van de Pachysandra's het beste in de SCHADUW. Wintergroen. Gebruik tuinturf bij het planten.

 

 

Pachysandra terminalis 'Green Sheen'

Glimmend blad en uitstekende schaduwplant maar ook in de zon. Blijft lager dan de soort terminalis. Wintergroen. Gebruik tuinturf bij het planten.

 

Vinca minor 'Atropurpurea' - Paarse maagdenpalm

Sterke bodembedekker, groenblijvend. Bloeit in het voorjaar zeer rijk met roodpaarse bloemen.

 

Vinca minor 'Gertrude Jekyll' - Witte maagdenpalm

Sterke bodembedekker, groenblijvend. Blijft iets lager dan de blauwe minor. Bloeit in het voorjaar zeer rijk met witte bloemen.

 

Vinca minor - Blauwe maagdenpalm

Wintergroene bodembedekker met blauwe bloemen. Doet het zeer goed in de schaduw, maar kan ook op zonnige plaatsen, mits vochtig genoeg. Bloeit met veel blauwe bloemen in de lente. Hoogte is 5-15 cm.

 

Waldsteinia ternata - Goudaardbei

Bloeit met gele bloemen van het voorjaar tot de zomer. Zodevormend, dus houdt de grond goed vast. Zeer geschikt voor taluds dus. Wintergroen, kleurt roodachtig in de herfst.