Groenblijvende struiken en heesters in ons assortiment:

Hieronder een greep van ons assortiment groenblijvende struiken.

Aucuba japonica - Broodboom

De aucuba is een sterke, wintergroene plant. Hij kan wel 1,5 meter hoog worden, maar kan door snoeien , in het voorjaar, ook laag worden gehouden. Kan ook gebruikt worden als haag. Voor een mooie groene kleur regelmatig bemesten met koemestkorrels.

Camellia japonica 'Brushfield's Yellow'

Nederlandse naam is Theeroos. Groenblijvende struik. Bloeit als vroeg in het jaar: februari tot en met april met gele bloemen. Deze bloemen lijken op rozen.

Camellia japonica 'Dr. King'

Deze theeroos heeft mooie rode bloemen met een geel hart. Bloeit al in februari. Groenblijvend in de winter.

Camellia japonica 'Lady Campbell'

Nederlandse naam is Theeroos. Groenblijvende struik. Bloeit als vroeg in het jaar: februari tot en met april met mooie rode bloemen. Deze bloemen lijken op rozen.

Camellia japonica ''Mary Williams'

Nederlandse naam is Theeroos. Groenblijvende struik. Bloeit als vroeg in het jaar: februari tot en met april met rode bloemen. Deze bloemen lijken op rozen.

Camellia japonica 'Nuccio's Pearl'

Nederlandse naam is Theeroos. Groenblijvende struik. Bloeit als vroeg in het jaar: februari tot en met april met grote gevulde roze bloemen. Deze bloemen lijken op rozen.

Ceanothus thyr. var. repens - Amerikaanse sering

Amerikaanse sering. Groenblijvende struik. Bloeit in mei en juni met veel blauwe bloemen. Standplaats: zon of halfschaduw. Wordt 70 cm hoog.

Hedera helix 'Arborescens' - Struikklimop

Deze hedera groeit bolvormig tot een dichte struik. Erg sterk. Groenblijvend. Heeft in de nazomer een prachtige bloeiwijze. 
Zeer geschikt als taludbeplanting.

Leucotheu 'Rainbow'

Bontbladige, bossige wintergroene heester met een prachtige, opvallende bladkleur. In de herfst mooi rood blad. Hoogte 50-100 cm. Zon of halfschaduw.

Leucotheu 'Royal Red'

Mahonia aquilfolium 'Apollo' - Mahoniestruik

Laagblijvende wintergroene struik. Hoogte wordt tot ca. 60 cm.
Kan 1,5 met breed worden. Bodembeddekend. Goed winterhard. Kan goed tegen zeewind. Bloeit van april tot en met juni met geurende goudgele bloemen. Na bloeit blauwgrijze bessen. Lokt vinders en bijen.

Mahonia japonica - Mahoniestruik

Wintergroene heester met donkergroen, stekelig blad. Bloeit van december tot eind februari met gele bloemen. Goed geschikt voor in de halfschaduw of schaduw. Kan goed tegen zeewind. Lokt vlinders aan.

Pinus mugo mughes - Bergden

Zeer sterke, lage den.
Kan goed tegen tocht en zeewind.
Stelt weinig eisen aan de grond.

Sarcococca confusa

Deze struik kan goed in de zon, halfschaduw of schaduw staan.
Bloeit met witte bloemetjes die sterk geuren. Na de bloei zwarte besjes.
Groenblijvende struik met donkergroen, glimmend blad. Hoogte: ca. 80 cm.