Albizia julibrissin - Perzische slaapboom

Ook wel Zijdeboom genoemd. Geveerd blad. 's Avonds gaan de bladeren dicht. In juli en augustus lichtroze bloemen. Na de bloei lange platte peulen.

Amelanchier alnifolia 'Obelisk'

Kleine, zuilvormige krentenboom. Bloeit rijk met witte bloemen in april, rode bessen in de zomer en een mooie herfstkleur. Blijft smal. Goed winterhard. Geschikt voor iedere tuin!

Amelanchier arborea 'Robin Hill' - Krentenboom

Open, smalle ovale kroon. Overdaad aan witte bloemen in april. Rode vruchten. Prachtige herfstkleur. Kan goed tegen (zee)wind. Hoogte: 5-8 meter. Kan op elke grondsoort, niet te nat.

Amelanchier lamarckii - Krentenboom

De Amelanchier bloeit met creme witte bloemen in april-mei. Zeer mooie bladverkleuring in de herfst. Wordt gebruikt in 'Zeeuwse hagen'. Wordt 2 tot 3 meter hoog. Eventueel snoeien direct na de bloei.

Ook leverbaar als meerstammige struik.

Clerodendron trichototum - Kansenboom

Kansenboom of Pindakaasboom. Witte bloemen met rode kelk van juli - september. Na bloei zwart blauwe bessen aan de rode kelk.
Bij wrijving over het blad ruikt het blad naar pindakaas.

Crataegus monogyna - Witte meidoorn

Bloeit met sterk geurende, witte bloemen in het voorjaar. Krijgt na de bloei bessen.

Als struik en als boom.

Crataegus 'Paul's Scarlet' - Rode meidoorn

Bloeit in het voorjaar. De meidoorn die in bosplantsoen voorkomt is de witte meidoorn. De Paul's Scarlet is de rode meidoorn en is geënt op de witte meidoorn. Struiken van de rode meidoorn zijn daarom duurder dan de witte struiken. 

Als struik en als boom.

 

Magnolia Kobus

Kleine boom. Doet het ook goed op kleigrond. Witte bloemen. Bloeit vroeg. 

Magnolia loebneri 'Leonard Messel'

Kleinbloemig, lichtroze bloemen, van binnen wit. 2 -3 meter. Bloeit in april-mei. 

Prunus cerasifera 'Nigra'

Prachtige, roodbladige Prunus. Wordt een kleine  boom. Bloeit al in februari/maart. Laat pas laat in de herfst zijn blad vallen. Geeft vaak op oudere leeftijd gele pruimen. 

Prunus hybrid 'Okame' - Sierkers

De kroon is smal ovaal. Geschikt voor kleine tuinen. Het blad loopt bronskleurig uit, dit verkleurd later groen en in de herfst mooie oranjerood blad. Bloeit rijk met roze bloemen maart-april.

Prunus nipponica 'Ruby' - Sierkers

Bloeit in maart en april met heel veel halfgevulde zachtroze bloemen. Smal groen blad in het voorjaar, verkleurt mooi oranje rood in het najaar. Blijft een kleinere sierkers.

Prunus incisa 'Kojui-no-mai'

Chinese dwergsierkers. Bloeit rijk in maart en april met witroze bloemetjes. Het is een bolvormige struik. Winterhard. Bladverliezend. Mooie grillige vertakking.

Prunus schmittii

Deze boom bloeit wit in april mei. Groeit snel en is slank. Prima geschikt voor in een rijtje, ook in verharding. Prachtige herfstverkleuring van de bladeren.

Prunus serrulata 'Accolade' - Japanse sierkers

Bloeiende bloesemboom. Overhangende twijgen. Uit roze bloemknoppen ontstaan lichtroze, halfgevulde bloemen. Blad heeft gele tot oranjerode herfstkleur.

Prunus serrulata 'Amanogawa' - Zuilvormige sierkers

Sierkers met smalle groeiwijze. Bloeit in april / mei. Geschikt voor grote en kleine tuinen.

Prunus serrulata 'Kanzan' - Japanse sierkers

Prachtige sierkers met grote roze bloemen. Bloeit erg rijk in april. Sterke boom. De boom wordt ongeveer 5 meter hoog.

Prunus serrulata 'Kiku-shidare' - Treursierkers

Treurprunus met grote roze bloemen in april/mei. Bloeit erg rijk. Doet het prachtig aan de slootkant. Gebruik potgrond bij het planten.

 

Prunus subhirtella 'Autumnalis' - Japanse sierkers

Winterbloeiende, Japanse sierkers. Deze sierkers bloeit vanaf oktober t/m april met witte bloemen. In de herfst mooi oranjerood bladverkleuring. Zeer geschikt voor kleine en grote tuinen.

Prunus subhirtella 'Autumnalis' Rosea - Japanse sierkers

Winterbloeiende, Japanse sierkers. Deze sierkers bloeit vanaf oktober t/m april met roze bloemen. In de herfst mooi oranjerood bladverkleuring. Zeer geschikt voor kleine en grote tuinen.

Pyrus calleryana 'Chanticleer' 
- Sierpeer

Deze boom heeft mooie groen-glanzende bladeren. Bloeit al in maart met witte bloemen. Kan solitair geplant of als leiboom. Gebruik een zak potgrond + een boompaal bij het planten.

Prunus cistena - Purperbladige sierpruim

Deze sierpruim wordt niet hoger dan 2 meter. Mooi rood blad vanaf het voorjaar tot in de herfst. De sierboom bloeit in april en mei met witroze bloemen. Standplaats: zon of halfschaduw.