" />

Welkom bij Kwekerij Weigelia

Bodembedekkers

Voor een snel resultaat gebruikt u, voor de bodembedekkers hieronder genoemd, 10 tot 15 planten per m2. Minder kan ook, het duurt dan wel langer voordat het dicht is. U moet dan dus langer onkruid wieden. Voor een snel resultaat is het volgende heel belangrijk: Maak altijd eerst de grond waar u in plant goed los. Grond verbeteren door in  het plantgat potgrond te gebruiken doet wonderen . Geef bij droogte op tijd water.

Cotoneaster suecica 'Corall Beauty'Cotoneaster suecica 'Corall Beauty'.
Groenblijvende bodembedekker in normale winters.
Bloeit in het voorjaar met wit-roze bloemen. Daarna komen er bessen aan die in de herfst en winter oranje - rood zijn. Gemakkelijke plant die uitermate geschikt is voor langs de slootkant, maar ook als vakbeplanting op moeilijke plaatsen.


Pachysandra terminalis 'Green Sheen' Pachysandra terminalis 'Green Sheen'
Glimmend blad en uitstekende schaduwplant maar ook in de zon. Blijft lager dan de soort terminalis. Wintergroen. Gebruik tuinturf bij het planten.. Gebruik tuinturf bij het planten.


  
Pachysandra terminalis.
Wordt 20-25 cm hoog. Bloeit vroeg in het voorjaar met witte bloemen. Groeit sneller dan de rassen Green Sheen en Green Carpet. Doet het goed in de schaduw en onder hagen. Wintergroen.Gebruik tuinturf bij het planten.


  
Pachysandra terminalis 'Green Carpet'
Blijft lager dan de soort en doet het van de Pachysandra's het beste in de SCHADUW. Wintergroen. Gebruik tuinturf bij het planten.


Walsteinia ternataWaldsteinia ternata
Bloeit met gele bloemen van het voorjaar tot de zomer. Zodevormend, dus houdt de grond goed vast. Zeer geschikt voor taluds dus. Wintergroen, kleurt roodachtig in de herfst.


Houtuynia cordata 'Chameleon'
Kleurrijke bodembedekker. Verdwijnt in de winter om in het voorjaar weer snel betoverend terug te komen. Zodevormend, houdt de grond dus goed vast. 10-20cm.

 


Lonicera nitida 'Maigrun'

Lage, groenblijvende heester. Geschikt als vakbeplanting of taludbeplanting. Wordt ook veel gebruikt om blokken van te knippen. Wordt 70-100 cm hoog. Is goed te snoeien zodat hij lager blijft. Wintergroen.

  
Hypericum calycinum
De Nederlandse naam is hersthooi. Bloeit met grote gele bloemen. Uitstekende bodembedekker, ook zeer geschikt voor de slootkant. Matig wintergroen. Sterke plant.Stelt weinig eisen aan de grond. 

  
Vinca minor - blauwe maagdenpalm.
Wintergroene bodembedekker met blauwe bloemen. Doet het zeer goed in de schaduw, maar kan ook op zonnige plaatsen, mits vochtig genoeg. Bloeit met veel blauwe bloemen in de lente. Hoogte is 5-15 cm.

 

  
Vinca minor 'Gertrude Jekyll'- witte maagdenpalm.
Sterke bodembedekker, groenblijvend. Blijft iets lager dan de blauwe minor. Bloeit in het voorjaar zeer rijk met witte bloemen.